RouwerPower

Persoonlijk gedicht

Je voelt van alles. Hebt 101 gedachten, of juist een compleet leeg hoofd. Onbekende, zware emoties nemen je dag over. Je herkent jezelf niet meer. Alles lijkt donker te zijn. En, heel eerlijk, eigenlijk weet je niet eens zo goed wát je voelt, maar wel dát je van alles voelt. Of misschien ben je wel helemaal leeg, voel je niets. Hoe je je ook voelt, je vraagt je af: Is het normaal dat ik me zo voel?

In het midden van deze chaos van rouw – of in het oog van de storm waar het juist dodelijk stil lijkt te zijn – is rust wat je zoekt. Rust met al je emoties, al je gedachtes en gevoelens. Door herkenning te vinden in woorden of iemand die je tips geeft. 

Hoe kunnen mijn woorden jou helpen?

Je zoekt herkenning en tips. Want hoe werkt dat eigenlijk, rouwen?

Rouwen is… veel. 

– Veel tranen
– Veel emoties
– Veel gevoelens 
– Veel gedachten.

Of juist leegte.

Een leeg gevoel, lamgeslagen door rouw en nul energie. 

Je weet niet goed hoe je hiermee om moet gaan. Je weet eigenlijk niet eens wat je voelt.
Als iemand je vraagt hoe het met je gaat, wil je wel antwoorden. Maar hoe leg je uit hoe rouwen voelt?

Rouw kan chaotisch zijn. En overweldigend. 

Persoonlijk gedicht

In het midden van deze chaos van rouw – of in het oog van de storm waar het juist dodelijk stil lijkt te zijn – is rust wat je zoekt. Rust met al je emoties, al je gedachtes en gevoelens. Door herkenning te vinden in woorden of iemand die je tips geeft. Herkenning en tips zorgen ervoor dat je meer rust vindt in je rouw. Rouw vraagt namelijk van je dat je alles doorleeft en doorvoelt maar ook dat je dóórgaat met leven. 

Met liefde geef ik woorden aan jouw rouw door middel van een persoonlijk gedicht. In een (online) gesprek leer ik jou en jouw dierbare graag kennen. We bespreken hierin de vragenlijst die je vooraf hebt ingevuld en gaan wat dieper in op wat rouw en jouw dierbare voor jou betekenen. 

Ook als je iemand in rouw wil steunen is een persoonlijk gedicht een prachtig cadeau! Je kunt er dan voor kiezen om zelf de vragenlijst in te vullen en het gesprek met mij te voeren. Zodat je het gedicht als compleet pakketje cadeau kunt doen. Of je kunt het traject cadeau doen aan iemand anders. Dan kan diegene contact met mij opnemen voor het inplannen van een gesprek.

Jara, over haar persoonlijke gedicht:
“Bianca verwoordt mijn verhaal met zoveel zachtheid, liefde en warmte… echt een onwijs mooi cadeau voor jezelf, of voor een ander die rouwt”

Hoe het werkt

Hoe het werkt:

  • Online vragenlijst
  • Online gesprek (ongeveer 30 minuten)
  • Schrijven, schrijven, schrijven… (Ik dus, jij kunt rustig afwachten tot je jouw pakketje ontvangt)


Wat krijg je?
Met liefde ingepakt brievenbuspakketje met:

  • Persoonlijk gedicht op zware kwaliteit A5 posterkaart
  • Begeleidende brief
  • Kleine verrassing
  • Audio-opname van het gedicht (per mail)

Romy, over haar persoonlijke gedicht:
(cadeau voor vriendin)

Het persoonlijke gedicht dat Bianca voor ons heeft gemaakt is prachtig.
Alles wat we wilden zeggen, maar niet in woorden konden uitdrukken, heeft Bianca voor ons op papier gezet.
Haar schrijfstijl is magisch.”

Veelgestelde vragen

Snap ik! Hoe gek om zoiets persoonlijks aan een vreemde te vertellen, toch? Je hoeft daarom ook NOOIT iets te vertellen wat je niet wil. Ik zal je vragen stellen, maar altijd de ruimte geven om zelf te beslissen of je die wel of niet beantwoord. De ervaring leert dat het juist heel fijn kan zijn om je verhaal te vertellen aan iemand die oordeelloos luistert! Ik weet hoe rouwen kan zijn en luister graag naar jouw ervaring. Ik beloof je in ieder geval één ding: Je vertelt wat en hoeveel je wil en ik maak er een prachtige, tastbare herinnering van!

Veel mensen lijsten het gedicht in en hangen deze ergens op. Het papier is ook stevig genoeg om zonder lijstje ergens neer te zetten. Het is een fijne manier om iets van (de band met) je dierbare in huis te halen en kan zorgen voor de opening van een gesprek over je dierbare en/of rouw.

Nadat je hebt aangegeven dat je graag een persoonlijk gedicht wil maken we een afspraak om (online) kennis te maken. Hiervoor stuur ik je de link naar een online vragenlijst die je voor het gesprek kunt invullen. Tijdens het gesprek zullen we de vragenlijst bespreken, kun jij je verhaal kwijt en zal ik eventueel nog wat extra vragen stellen.

Daarna ga ik aan de slag! Dit proces vraagt tijd en energie. Ik neem hier dan ook graag de tijd voor zodat jouw gedicht helemaal bij jou past. Binnen twee weken ontvang je een pakketje door je brievenbus en via de mail een geluidsopname met voordracht van het gedicht. In het brievenbuspakketje vind je:

  • Het gedicht, afgedrukt op zware kwaliteit A5-papier
  • Een begeleidende brief
  • Kleine verrassing

Leuk dat je zo’n bijzonder cadeau gunt aan een ander! We kunnen de stappen doorlopen zoals hierboven of je kunt ervoor kiezen om mijn gegevens door te geven aan de ander zodat ik de stappen met degene door kan lopen. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik nooit zonder toestemming met iemand contact opneem. Zorg dan dat degene even doorgeeft dat jij het cadeau hebt gegeven ;).