RouwerPower

Over mij

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Bianca Aversteeg. Ik ben 33 jaar en woon in Ede (Gelderland) samen met mijn vriend. En – om maar gelijk met de deur in huis te vallen – in 2018 verloor ik plotseling mijn vader. Dit heeft mij geïnspireerd tot het opzetten van RouwerPower.

Elk jaar mis ik je meer, want elk jaar mis je meer.

Een burn-out, paniekaanvallen, en weer opstaan. Na een periode van jaren met vallen en opstaan was ik er bijna weer. Tot rouw me met een rotgang terug de eindeloze put in gooide. En dónker dat het daar was, niet te doen. Zo diep down is het lastig om het licht te zien. De gladde muren waren zwaar om te beklimmen. Een helpende hand, iemand die het eerder had gedaan, dat had ik keihard nodig.

Volg je me nog? Ik wil hiermee zeggen dat ervaringen van anderen mega belangrijk kunnen zijn om je weg te vinden in rouw. Om te lezen, te horen, te vóelen dat iemand anders snapt waar je doorheen gaat. Alleen dát kan al zoveel lucht geven. Als die ander dan ook nog eens concrete tips kan geven en een luisterend oor kan zijn is dat een gouden combinatie! Dat is wat ik nodig had en waar ik – naar mijn mening – iets te hard naar moest zoeken. Maar ik heb het gevonden, ben die zwarte put uit geklommen en deel nu graag alles wat ik heb geleerd!

Die ene nacht dat alles anders werd

Toen ik 27 was overleed mijn vader plotseling. Van ‘slaap lekker en tot morgen’ in een gezellig vakantiehuisje zaten we een aantal uur later ineens aan de keukentafel een kist uit te zoeken. Ik voelde me uit het veld geslagen, had deze donkerte nog nooit ervaren en kon m’n weg er niet in vinden. Drie maanden deed ik weinig tot niets. Na een bezoek aan de supermarkt kon ik de rest van de dag alleen maar op de bank liggen. Ik was óp.

Wat ik wel deed in deze tijd, en daarna bleef doen, was herkenning zoeken bij anderen en informatie over rouw doorspitten.
Door alles te doorvoelen, informatie te verzamelen en herkenning te vinden bij anderen kwam ik langzaam weer uit die put.
Met deze opgedane kennis en ervaring wil ik mij inzetten om jouw rust in rouw te vinden.  

Zonder rouw geen liefde

De ene dag betekent rouw huilen tot je ogen leeg zijn, de andere dag zit je op het terras al lachend biertjes te drinken. De ene week kan je bij elke herinnering in janken uitbarsten, de andere week denk je met een warm hart terug aan mooie momenten. Het is niet alléén rauw, het is ook doorleven. Doorleven en door leven.

Over rouw wordt nog niet veel gesproken. En als er dan al over wordt gesproken is het vaak donker. Bovendien vinden mensen het vaak lastig om over zware emoties te praten heb ik gemerkt. Praten over verdriet wordt nog vaak vermeden. En hoewel rouw natuurlijk veel zware emoties met zich meebrengt is het zoveel meer dan die zwarte put. Ik las boeken, luisterde podcasts, sprak met mensen om me heen, deed een thuisstudie rouwcounseling (als aanvulling op mijn master Psychologie) en voelde alles. Het immense verdriet, de onmacht, radeloosheid, uitzichtloosheid. Allerlei soorten emoties en gedachten.

Rouw is jezelf opnieuw ontdekken, het is iemand op een andere manier in je leven integreren, het is herinneren met een lach en een traan. Het is opklimmen, neer donderen, en weer opstaan. Het is rust vinden in een gigantische chaos. Zo vergeet ik nooit de random huilbui in de supermarkt want ‘deze koekjes at papa altijd’. Of bijna boos zijn als een vriendin een leuk verjaardagscadeau krijgt van haar vader want ‘hoezo jij wel’. Voorbeelden van emoties die je op zulke momenten niet wil en toch opeens naar boven komen.

Hoe je met mij kunt werken

Persoonlijk gedicht

Met liefde geef ik woorden aan jouw rouw door middel van een persoonlijk gedicht. In een (online) gesprek leer ik jou en jouw dierbare graag kennen. We bespreken hierin de vragenlijst die je vooraf hebt ingevuld en gaan wat dieper in op wat rouw en jouw dierbare voor jou betekenen.

Met mijn woorden help ik jou graag om rust te vinden in rouw. Met rouwtips en (persoonlijke) gedichten die herkenning bieden.

Omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn om die rust in rouw te vinden. Hoe chaotisch rouw kan zijn. Maar ook hoe fijn en helpend als je dit wel vindt! Zodat jij jouw rouw kan doorleven en kunt door leven.

Rust in rouw

Hoe moet je eigenlijk rouwen?
Wat past bij jou en jouw situatie?
Hoe vind je rust binnen jouw rouw?
Waar kun je heen met al die liefde voor je dierbare?

Dat ga je onderzoeken in deze cursus!